منشور حقوق حیوان در اسلام (سخنرانی دکتر رحیم پور ازغدی) + فایل صوتی
مهربانی به حیوانات از جمله سگ ارتباطی با نجاست.شاید این جمله مهم ترین جمله سخنرانی دکتر رحیم پور ازغدی در خصوص حقوق حیوانات باشد.در این پست فایل صوتی کامل این سخنرانی و متن خلاصه این مبحث را با عنوان منشور حقوق حیوانات در اسلام می توانید دریافت نمایید. وت پارس شما را به ادامه مطلب دعوت می کند.
برنامه «طرحی برای فردا» که هر هفته به مدت یک ساعت از شبکه یک سیما پخش میشود، در یکی از مباحث مطرح شده خود نگاهی به حقوق حیوانات داشت. در این پست نگاهی خلاصه وار به این مبحث خواهیم داشت و کل مباحث مطرح شده در این جلسه نیز در یک فایل صوتی برای دانلود قرار داده شده است.آنچه در ادامه می آید خلاصه ای از سخنرانی دکتر ازغدی در این جلسه است.برای دسترسی به کل مبحث نیز فایل صوتی را در انتهای این پست دانلود نمایید:
نگاه به حیوانات که تجسم برجسته آن در نظام سرمایه داری دیده میشود مبتنی بر استثمار و کسب سود بدون حفظ حرمت و حقوق حیوان یا گیاه است و در مقابل آن هم نگاهی توحیدی قرار دارد.
نگاه توحیدی به معنای نفی سود نیست و چه بسا برخی برخلاف فرهنگ اسلامی فکر میکنند طبیعت مانند مادر مقدس است و نباید به آن دست زد، در حالیکه در اسلام از یک سو میگویند هر روز نباید گوشت خورد و از سویی دیگر میگویند اگر کسی چهل روز گوشت نخورد در گوش وی باید اذان گفت و این نگاه حاکی از کسب منفعت بدون اسراف و تبذیر و مبتنی بر اعتدال است.
رحیمپور با اشاره به روایات و فتاوای مختلف درباره مسئله دامپزشکی و بخصوص حقوق حیوانات گفت: از اینگونه روایات و فتواها معلوم میشود دامداری و دامپزشکی هم به اسلامی و غیراسلامی تقسیم میشود.
به فرموده حضرت رضا علیه السلام که ضامن آهو و به فکر تأمین امنیت حیوان است، خداوند از نوعی برخورد با مسائل مالی که باعث ضایع شدن ثروت میشود بیزار است و لذا باید در کار ما و برخوردمان با حیوان یک عقلانیت اقتصادی هم وجود داشته باشد. باید دانست انسان به مصداق روایت انکم مسئولون عن البقاع و البهائم، درباره حیوانات و حتی مکانها و محیط زیست و اشیاء هم مسئول است و در قیامتبازخواست میشود. مسئله بهداشت هم مهم است و تقسیم خوردنیها به حلال و حرام به دلیل تأثیری است که گوشت از نظر جسمی و یا اخلاقی در انسان میگذارد و لذا به دلیل همین اهمیت فقهای ما می گویند وقتی دلیلی بر جواز و حلال بودن نداریم باید اصل را بر منع بگذاریم و این یعنی حفظ کرامت انسان که هر چیزی نباید بخورد و از سویی به موجود زنده هم احترام گذاشته شده تا هر موجودی را نشود خورد.وی افزود: اگر فردی درباره یک حیوان تصمیمی بگیرد که موجب وارد شدن ضرر به آن حیوان شود در قبال اینکار مسئول است و بر اساس روایات باید هر فرد از جمله دامپزشک در صدد افزایش علم خود و دانایی بیشتر باشد.
در روایات است که اگر پزشک یا دامپزشک با جان انسان یا حیوانی بازی کند حکومت میتواند وی را زندانی کند و لذا می گویند پزشک یا دامپزشک مثل قاضی اگر عصبانی است معالجه نکند.
با برخی حیوانات هم نظیر سگ و خوک که نجس هستند باید حریم حفظ کرد.وی با توضیح کوتاهی درباره نجاست سگ گفت: نجاست سگ به معنای این نیست که تعابیری نظیر وفاداری و مهربانی و هوش این حیوان که بعضاً در روایات هم هست را نادیده بگیریم و این حیوان را پلید بدانیم و به آن ظلم کنیم، بلکه معنایش این است که نباید با این حیوان قاطی شد و ...
متن کامل و فایل صوتی این سخنرانی را با موضوع حقوق حیوانات از اینجا دانلود نمایید یا روی گزینه دانلود کلیک نمایید تا این فایل را با 13 مگابایت دریافت نمایید.
ویدیو وت پارس : حقوق حیوانات از نگاهی دیگر ...
چرا آزمایش بر روی حیوانات؟ + ویدیوهای آموزشی
ویدیو وت پارس : آزمایش روی حیوانات برای تشخیص بیماری های انسان
نگاه کارشناسی به طرح ممنوعیت نگهداری از حیوانات در مجلس/ یادداشتی از مصطفی ترک همدانی
نگاه کارشناسی به طرح ممنوعیت نگهداری حیوانات در مجلس/ یادداشتی از دکتر محمد لطفی زاده
نظرات
اولین شخصی باشید که در این مورد نظر میدهد